Think Big

Dragul meu cineva,

       Stii acel sentiment pe care il ai dupa o portie buna de ras????Ei bine,asa ar trebui sa fie viata ta in fiecare zi. Iar pentru asta te sfatuiesc sa practici sistemul Think Big.

      Sa iti explic mai pe larg ce inseamna THINK BIG.

      T = (Talent) Recunoaste si accepta talentele cu care te-a inzestrat Dumnezeu. Toti avem talente. Cultiva aceste talente si pune-le la lucru in cariera pe care ti-o alegi. Vei avea un avantaj inca de la inceput daca-ti amintesti de T de la talent.

     T = (Time) Invata sa apreciezi timpul. El inseamna bani si efort. Unii  au darul de a si-l organiza foarte eficient, altii trebuie sa invete. Dar nu e greu, crede-ma.

      H = (Hope) Nu umbla de colo-colo cu fata trasa, asteptand mereu sa se intample cine stie ce catastrofa. Gandeste-te la lucrurile bune care iti stau in fata si nu le lasa sa treaca pe langa tine neobservate.

    H de asemenea = (Honesty) Daca faci un lucru necinstit, va urma inevitabil un al doilea lucru necinstit. La fel e si cu minciunile. Daca esti insa cinstit, nu va trebui sa-ti incarci memoria cu toate minciunile pe care le-ai spus. Cel mai simpu e sa spui adevarul.

    I = (Insight) Asculta-i atent pe oamenii care au fost deja in locul in care vrei tu sa mergi. Invata din greselile lor in loc sa le repeti.

    N = ( Nice) Fii amabil. Daca te porti frumos cu oamenii si ei se poarta frumos cu tine. Ce te costa sa fii politicos?

    K = ( Knowledge) Daca detii multe cunostinte sau mai exact daca detii mai multe cunostinte decat altii, iti semnezi singur recomandarea pentru succes.

    B = (Big)   Citeste! Cand citesti, mintea lucreaza, imbinand literele in cuvinte si asociind cuvintele cu idei. Un cititor se aseamana cu un campion la ridicarea greutatilor. Nimeni nu se asteapta sa ridice 200 de kg din prima zi; prima data is andreneaza muschii, inceepand cu greutati mici si trecand treptat la greutati mai mari. La fel e si intelectul : ni-l dezvoltam citind, gandind, folosindu-ne imaginatia.

   I = ( In depth learning)  Tocilarii nu mai stiu nimic dupa doua saptamani de la examen. Pentru cei care invata insa sistematic, si nu doar superficial, cunostintele devin o parte din propria fiinta. Ajung sa se inteleaga mai bine pe ei insisi, fiecare cunostinta noua vine sa imbogateasca tezaurul.

  G = ( God)  Nu te considera niciodata prea mare pentru Dumnezeu. Nu-L scoate din viata ta.

       Dragul meu cineva, nu conteaza daca esti fata sau baiat, daca esti tanar sau batran, elev sau student, traieste viata din plin. Iubeste! Gandeste! Iarta! Ia-o de la inceput! Drumul tau nu se sfarseste aici..Viata nu se termina dupa fiecare persoana care alege sa plece din viata ta,sau din contra,pe care alegi sa o alungi.Viata nu se termina nici dupa o furtuna de lacrimi sau un uragan de tristete.Viata continua.Si mai devreme sau mai tarziu,stiu bine,vor rasari curcubee in inima si viata ta! Dragul meu, THINK BIG!

 

Image

Advertisements

4 thoughts on “Think Big

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s