Strengarita din Turn

Dragul meu cineva,

          A fost odata o strengarita.  Era inalta, cu parul balai. O fata cuminte, care niciodata nu facea nazdravanii. Dar, iata ca, intr-o frumoasa zi de primavara s-a intamplat ceva extraordinar. Strengarita si prietenii ei au plecat sa descopere misterul marelui Turn al liceului. 

       Strengarita noastra, parea atat de nedumerita. Privea in jur si descoperea ca bratele si picioarele, chiar si parul ei lung si des, ii erau prinse in legaturi zdravene, in niste tarusi infipti in pamant. Ea simtea o multime de fire incingadu-i trupul si intunericul ii cuprindea inima, dar nu-i era frica. Avea alaturi tovarasi in care avea cea mai mare incredere si nu se lasa mai prejos. Ea auzea sunete ciudate, chitaituri de soareci, zumzete de porumbei, simtea cum o multime de fapturi vii se catara pe ea, a inchis ochii si a tras adanc aer in piept. Cand i-a deschis era de mult ziua , razele soarelui ii bateau drept in ochi, iar privelistea o fascina. Era minunat. Strengarita a ajuns intr-un loc atat de aproape de cer si se simtea mult mai puternica, parca intreaga lume era a ei. Frica si curiozitatea au disparut, fata ramanand doar cu un ecou neasteptat, cu degetele care nu i se mai agatau de nimic, ii ramanea doar pielea care-i sustinea mainile, teama de a nu pierde acea priveliste mirifica. 

        Pentru strengarita, totul era limpede. Intunericul a aruncat-o intr-o lume de poveste unde se spune ca vestitul turn gazduieste fantoma unei fetite imbracata intr-o rochita alba care inca bantuie turnul. Se spune ca fantoma poate fi zarita doar la luna plina iar aceasta le face cu mana celor care o vad. Strengarita stie ca fantomele exista doar in povesti, iar aceasta e doar o legenda a turnului. Pentru ea Turnul e locul visarii, un loc plin de magie.       Dragul meu cineva, strengarita nu poate exlica cu adevarat ce e Turnul, dar daca ai ocazia sa urci in el, cu siguranta nu o sa-i rezisti!

Image

 

Image

 

Image

 

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s